+381 64 6452 390

Čika Umberto

Kada se neki posao radi s ljubavlju i ne gleda se na vreme, kažu da onda to i nije  posao. Samo iz takvih, pravih ljubavi kojima smo posvećeni rađaju se najkvalitetnije, originalne stvari. Kod zanata, ljubav prema istom je veliki faktor uspeha.

Nakon savezničke invazije na Siciliju 1943. godine i okupacije koja je trajala više godina, ostrvo je ličilo na veliko gradilište. Srušene su prelepe istorijske znamenitosti, ali i privredna postrojena, zanatske radnje. Kada se 1946. godine Italija ujedinila, tada je i stanovništvo Sicilije krenulo svim snagama da obnavlja privredu,  svako se trudio da radi ono što najbolje ume.

Tako je i Sicilijanac Umberto pre više od 70 godina, iz svoje ljubavi prema kafi i stečenog iskustva o probirljivosti kupaca, kada je kafa u pitanju, počeo da se samostalno bavi zanatom koji je najviše umeo i voleo – pečenjem kafe. Svoju ljubav i tehničko znanje pretočio je u svoj zanat. Ali, on nije bio običan zanatlija, već onaj koji je uvek išao 5 koraka ispred drugih. Znao je nepogrešivo da izabere zrno najboljeg kvaliteta, eksperimentisao je sa različitim sortama kafe, i smatrao je da je u tom talentu tajna njegove vrhunske mešavine kafa.

Njegovu intuiciju i inicijativu potvrdili su i kupci, jer se njegova kafa brzo pročula ostrvom. Na ostvo su dolazili poslovni ljudi i turisti pa se mala zanatska pržionica pročula na daleko, što je potaklo Umebrta da proširi posao i da malu zanatsku pržionicu zameni modernom opremom većih kapaciteta, verujući u svoju ljubav i ideju o vrhunskoj kafi. Bez obzira na modernizaciju porodica Urbano se, negujući Umbertovu tradiciju, ni danas ne odriče dela svoje zanatske metode kojom dovodi spoj ukusa, teksture i arome kafe do savršenstva.

Tako je počela porodična priča o Sicilijanskom vrhunskom espressu Miscela d`Oro koji se brzo svojim kvalitetom izborio za mesto na svetskom tržištu.