+381 64 6452 390

VRHUNSKI ESPRESSO I U KUĆNIM USLOVIMA

Možemo li da zamislimo jutro u kome sve obavljamo rutinski, sa tačno definisanim vremenom za svaku aktivnost? I tako do posla i početak rada… a bez kafe. Nedostaje nam, da se ubrzamo, da nam da neku čudnu energiju u momentu. Ali tek usput, možda tek u kancelariji čeka nas espresso. Ili vikend, prirodno buđenje, sve one jutarnje rutinske radnje lagano bez sata i tenzije, a opet bez omiljene kafe? Volimo tu baštu, skrivanje od sunca, ali… tako bi ostali kući, lagano ispijali espresso sa ili bez mleka u pidžami.

Za više od 80% ljudi jutro bez kafe je nezamislivo. Veliki broj istinskih ljubitelja kafe ne mogu da ga zamisle bez espressa. Blizina Italije ili njegov kvalitet – najbolje iz kafe, učinili su da je espresso postala kafa većine caffea. Sve više je i onih koji su iz ljubavi prema espressu, ili iz ekonomskih razloga, odlučili da u nizu malih kućnih aparata kući imaju i kućni aparat za espresso.

Samo vam oni mogu opisati taj „momentum“ ispijanja omiljenog espressa iz svoje fotelje, na terasi, u bašti. To za njih, kako kažu, nema cenu.

Zato su neke kompanije kafe ovo shvatile kao izazov, kako isti kvalitet espressa obezbediti u kućnim uslovima. Potrudile su se da umešnost doziranja, pritiska, radne temperature, ne bude smetnja vrhunskom espressu. Tako je jedna od najboljih inovacija omogućila da vrhunski espresso upravo bude na dohvat ruke. Kreirali su mali kućni aparat, ne veći od ketlera za grejanje vode, koji osim struje, ne treba nikakav poseban priključak za vodu. Potrudili su se i da savršenu dozu kafe za jedan espresso smeste u kapsulu, koja sve vreme ćuva svežinu, određenu vlažnost i aromu kafe.

Vrhunski espresso Miscela d’Oro je upravo na ovu inovaciju stavio akcenat. Napravio je kapsulu Nespresso kompatibilnu zbog malih Nespresso aparata, pogodnih za kućne i kancelarijske uslove. Da bi mogli da zadovolje zahteve tržišta za ovakvim kućnim kafematima, potrudili su se da male Nespresso aparate, italijanskog dizajna, a cenovno pristupačne, uvedu u svoju redovnu ponudu. Pored lepog dizajna, kupci su oduševljeni lakoćom rukovanja, minimalnim prostorom koji zauzimaju i… naravno nepromenjenim ukusom kafe “koju pravi”. Na taj način omogućili su ljubiteljima vrhunskog espressa da u svakom momentu ovaj espresso, izuzetne zlatne mešavine kafa, bude na dohvat ruke. Oni imaju svoj “caffe” i izbor svoje muzike, u svakom trenutku.